Plussize model met de dood bedreigd na verliezen 108 kilo

Print
Plussize model met de dood bedreigd na verliezen 108 kilo

Afbeelding: Instagram/Rosie Mercado

Het Amerikaanse plussize model Rosie Mercado krijgt doodsbedreigingen sinds ze een operatie onderging waarbij ze ruim honderd kilo verloor. Onlangs postte de latina een voor- en nafoto op haar sociale media om haar gewichtsverlies aan haar volgers kenbaar te maken. Het leverde haar berichten op van 'fans' die haar meedeelden dat ze maar beter van een brug kon springen.

Mercado (36) verklaarde aan showbizzsite TMZ dat zogenaamde vetactivisten achter de bedreigingen zitten. Zij pikken het niet dat ze niet langer als obees door het leven gaat. Vele fans volgen haar niet langer op sociale media.

Vroeger kon ik nooit mee in de achtbaan of afdalen met een death ride, nu wel

Het plussize model liet een maagband plaatsen na de opmerking van een stewardess. Die deelde haar mee dat ze maar beter een tweede plaats in het vliegtuig kon kopen, omdat ze niet in haar stoel paste. 

Op peil

De Amerikaanse houdt haar nieuwe gewicht op peil door een aangepast dieet en een strak sportschema. Iets wat ze ook deed in de maanden voor de operatie. Sommige van haar fans denken dat ze met haar gewichtsverlies een maatje nul wil krijgen, maar daar is het Mercado naar eigen zeggen helemaal niet om te doen. 

,,Voor mij is mijn gewichtsverlies een bevrijding van alle beperkingen die mijn oude lichaam me oplegde. Vroeger kon ik nooit mee in de achtbaan of afdalen met een death ride, nu wel."