Verstappen: Geen gemakkelijk circuit, maar wel heel speciaal

Print
Verstappen: Geen gemakkelijk circuit, maar wel heel speciaal

Afbeelding: ANP

Max Verstappen noemt het circuit van Austin, waar hij zondag strijdt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, een geweldig circuit waar je verschillende lijnen kunt rijden.

,,Het is niet gemakkelijk een foutloos rondje te rijden", zegt de Limburger. ,,Een goede afstelling is hier nog belangrijker dan op andere banen, omdat er veel verschillende bochten in het circuit zitten."

Kansen om in te halen

,,Het Circuit of the Americas is heel speciaal. Het is een nieuw circuit, maar met veel old-school bochten en dat maakt het echt gaaf om er te rijden. Bocht 1 is heel erg breed waardoor het veel kansen biedt om in te halen en daarna is de eerste sector vol S-bochten zoals op Silverstone of Suzuka. Het is echt een leuk circuit om op te racen."

Voor de afstelling van zijn auto heeft de Nederlandse coureur in zijn eerste maanden bij Red Bull afgekeken bij zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo. ,,Maar hoe langer ik voor Red Bull rijd, des te beter leer ik de auto kennen", aldus de negentienjarige Verstappen, die vijfde staat in de stand om het wereldkampioenschap.

Ferrari te kloppen

Verstappen richt zich echter niet op zijn eigen plaatsing in het kampioenschap, maar op het constructeurskampioenschap. ,,Of ik nou derde of vijfde word, dat maakt niet uit. We moeten klaarwakker blijven in het gevecht met Ferrari. We hebben met de vijftig punten voorsprong dan wel een mooie buffer, maar we mogen zeker niet verslappen. Ferrari heeft een paar keer pech gehad, maar zorgen maak ik me niet. We hebben een geweldige auto en in Japan hebben we laten zien dat we de snelheid hebben om Ferrari het hoofd te bieden."

Vorig jaar werd Verstappen in de stromende regen knap vierde in de Toro Rosso. De Grand Prix begint deze zondag om 21.00 uur en is via ons liveblog te volgen.