Doodrijder peuter Nassim (3) hoort strafeis

Print
Doodrijder peuter Nassim (3) hoort strafeis

Afbeelding: ANP

De 18-jarige man die afgelopen Koningsdag in Breda de peuter Nassim doodreed, hoort vandaag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. De Bredanaar wordt verdacht van doodslag.

Elias A. reed de peuter afgelopen april dood op de Veurnestraat. Het kereltje werd tientallen meters meegesleept en overleed vrijwel direct na de aanrijding aan zijn verwondingen. Volgens politievoorlichter Willem van Hooijdonk was het jongetje spelenderwijs op straat terechtgekomen.

De verdachte reed volgens het NFI met 80 kilometer per uur door de woonwijk waar Nassim aan het spelen was toen hij de peuter aanreed. In de wijk geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. 

Blinde paniek

Hij gaf zichzelf later op de dag aan, nadat hij in eerste instantie was doorgereden na de aanrijding. De man zei tijdens de pro-forma zitting van afgelopen juli dat hij dit 'in blinde paniek' deed en betuigde spijt. Het OM houdt A. echter sinds het ongeval vast omdat men bang is dat hij zich mogelijk wederom schuldig maakt aan een eenzelfde of vergelijkbaar feit. 

A. vierde pas afgelopen februari zijn achttiende verjaardag en was nog maar net in het bezit van zijn rijbewijs. Hij wordt ook verdacht van een overtreding van de Opiumwet.