Tilburgse (23) onder trein gekomen in Indonesië

Print
Tilburgse (23) onder trein gekomen in Indonesië

Station Lempuyangan, waar Denise werd aangereden Afbeelding: Google Maps

Een 23-jarige vrouw is gisteren om het leven gekomen toen ze onder een trein kwam bij station Lempuyangan in Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java. Het gaat om Denise Pronk, een inwoonster van Tilburg. Ze werd door een trein gegrepen toen ze het spoor probeerde over te steken en overleed ter plekke.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken reisde de uit Kaatsheuvel afkomstige Denise alleen. Indonesische media meldden echter dat ze samen met iemand onderweg was. Waarschijnlijk ontmoette ze haar reisgenoot, een Nederlandse man, tijdens haar reis.

De twee zouden onderweg zijn geweest naar Banyuwangi, Oost-Java. Haar trein stond klaar voor vertrek. Het slachtoffer zou de wagon waarin zij zat, uitgelopen zijn om het spoor over te steken. Op dat moment kwam er een trein aanrijden.Getuigen
Verschillende ooggetuigen hebben zich inmiddels gemeld bij de Indonesische media. Een getuige vertelde aan Radar Jogja dat het duo de trein in- en uitstapte terwijl ze wachtten op vertrek. Ze zouden selfies hebben gemaakt en sigaretten hebben gerookt. De getuige beschreef de sfeer tussen de twee als normaal en 'niet vijandig'. Toen er werd omgeroepen dat er een trein naderde, zou ze onverwacht het spoor zijn overgestoken. 

Een medewerker van het spoorwegbedrijf sluit zelfmoord daarom niet uit. Woordvoerder Eko Budiyanto zei tegen Radar Jogja en nieuwswebsite Okezone dat de trein langzaam rijdt bij het perron en dat er net was omgeroepen dat passagiers het spoor niet mochten oversteken. Ook zou treinpersoneel haar hebben gewaarschuwd.
 

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de dodelijke aanrijding. Volgens de Indonesische media wordt de medepassagier van het slachtoffer ondervraagd. Haar lichaam zou overgebracht zijn naar het Dr. Sarjito-ziekenhuis in Yogyakarta.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst alles erop dat het om een ongeval gaat. Het ministerie heeft de familie van het slachtoffer inmiddels ingelicht.

De familie van Denise is zeer aangeslagen en wil voorlopig nog geen reactie geven.