F1-baas en 'dictator 'Bernie Ecclestone in slaap gesukkeld

Print
F1-baas en 'dictator 'Bernie Ecclestone in slaap gesukkeld

Afbeelding: EPA

De Formule 1 is aan een verjongingskuur toe. Het Amerikaans bedrijf Liberty Global wil de jongere fan aan de sport binden. Te lang heeft het F1- circus in handen van ‘dictator’ Bernie Ecclestone in een sociale mediaslaap gesluimerd. Sterren als Max Verstappen zijn het uithangbord.

Mediareus Liberty Global (omzet 4,8 miljard dollar in 2015, onder meer eigenaar van Eurosport) is de beoogd nieuwe eigenaar van de Formule 1 in afwachting van goedkeuring door de FIA en de Europese Commissie. Er ligt een bod van 4,4 miljard dollar op de rechten van de F1. Tevens hoest Liberty een ongeveer gelijke som op om de schulden van de F1 weg te poetsen. Liberty gaat al dat geld terugverdienen, want het F1-circus vangt jaarlijks 1,2 miljard dollar. Geld dat sponsors als Heineken ophoesten, tv-zenders en de circuits. Chase Carey is de man die Bernie Ecclestone gaat opvolgen. Carey en directeur Bobby Epstein van het Circuit of the Americas (Cota) in Austin, waar komend weekend de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt gereden, hebben ideeën over de richting die de Formule 1 moet gaan nemen.
 
Het F1-circus moet actiever worden op de verschillende platforms van de sociale media. Trekpleisters daarvoor heeft de sport in huis. Aantrekkelijke merken als Max Verstappen, Lewis Hamilton en Nico Rosberg. ,,Mensen hechten zich aan mensen, niet aan machines’’, is het motto van Carey. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.