Wonderkind Bella (4) spreekt zeven talen

Print
Wonderkind Bella (4) spreekt zeven talen

Afbeelding: youtube

Het vierjarige meisje Bella Devyatkina heeft bij een Russische televisieshow het publiek versteld doen staan met haar talenkennis. De jonge Bella kon zich tijdens het programma 'Udivitelniye Lyudi' (Geweldige Mensen) namelijk verstaanbaar maken in maar liefst zeven talen.

Naast haar eigen moedertaal spreekt het Russische meisje Engels, Duits, Spaans, Frans, Chinees en Arabisch. Dat niet alles is ingestudeerd blijkt wel uit haar uitspraak en de manier waarop ze communiceert. Zo voert ze in vloeiend Duits een gesprek, zingt ze een liedje in het Spaans en kan ze een Franse tekst foutloos voorlezen.

Volgens haar moeder leert Bella al talen sinds ze twee jaar oud is. Er werd begonnen met Engelse les, maar al snel werd duidelijk dat ze de taal makkelijk oppakte en ook interesse had in andere talen. Om de talenknobbel van Bella zo goed mogelijk bij te spijkeren krijgt ze nu les van docenten uit verschillende landen. 

Jong geleerd
Taalspecialisten vertelt in het programma dat het geval van Bella uitzonderlijk is, maar vaker voorkomt. Vooral rond de leeftijd van 3 of 4 jaar pakken de hersens een taal namelijk snel op. De specialisten waarschuwen wél dat Bella haar talen goed moet bijhouden. Op latere leeftijd kan haar talenknobbel zonder 'onderhoud' wel eens kunnen stagneren. 

Bella heeft overigens nog andere dromen. Ze wil, net als haar favoriete Disney-karakter Ariël, een zeemeermin worden. Tijdens het programma kreeg ze daarom heel toepasselijk een roze zeemerminnenvin voor haar optreden.