Roda JC heeft geen uit- maar thuissyndroom

Print
Roda JC heeft geen uit- maar thuissyndroom

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Roda JC heeft één van de mooiste voetbalstadions van Nederland, maar er ook winnen is een ander verhaal. De laatste thuiszege van de eredivisionist uit Kerkrade ligt 295 dagen achter ons: op 28 januari van dit jaar werd FC Utrecht verslagen.

De cijfers liegen er niet om. Roda heeft voor eigen publiek een probleem. Een probleem dat zich vorig seizoen al aandiende. Toen verzamelde Roda meer punten in uitwedstrijden dan in thuisduels: negentien om vijftien. Die lijn wordt in de huidige competitie vooralsnog moeiteloos doorgetrokken. Vijf van de zes schamele punten haalde de selectie van coach Yannis Anastasiou op vreemde bodem. Al met al won Roda slechts één van de laatste negentien optredens voor de vertrouwde aanhang.

Het zijn statistieken waar voetballers openlijk misschien niet mee bezig zijn, maar het kan niet anders of stiekem moet het toch bij de mannen van Anastasiou knagen. Roda smacht naar een driepunter in het Parkstad Limburg Stadion. Spelers, trainer, clubleiding, maar zeker ook de supporters. Wellicht dat het zaterdag eindelijk gaat gebeuren, wanneer ADO Den Haag op bezoek komt. Want Roda heeft afgelopen zondag wel een steuntje in de rug gekregen dankzij de eerste zege van het seizoen. Tegen Excelsior. Al werd dat succesje buitenshuis geboekt.

Lees meer in De Limburger van zaterdag