Facebook ziet meer door de vingers

Print
Facebook ziet meer door de vingers

Afbeelding: AD

Facebook gaat minder streng controleren wat gebruikers plaatsen, 'ook als dat in strijd met onze regels zou zijn'. Dat heeft de netwerksite vrijdag bekendgemaakt. Facebook wil in de komende tijd uitzoeken wat de beste manier is om dat te doen. ,,Onze intentie is om meer beelden en verhalen toe te staan zonder dat ze veiligheidsrisico's vormen en zonder dat kinderen en anderen schokkende beelden te zien krijgen als ze dat niet willen'', aldus Facebook.

Facebook kreeg de laatste tijd veel kritiek om verwijderde berichten en foto's. Zo verwijderden beheerders een foto die een Noorse schrijver had geplaatst. Het ging om een historische foto uit de Vietnam-oorlog, namelijk het beeld van een Vietnamees meisje dat naakt en overdekt met brandwonden wegrent na een napalmaanval. Het werd hèt beeld van de Vietnam-oorlog.

Na de kritiek op het wissen van die foto reageerde Facebook: ,,Onze oplossingen zullen nooit volmaakt zijn, maar we zullen proberen onze regels en hun toepassing te verbeteren.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →