Glorieus debuut stelt zege MVV veilig

Print
Glorieus debuut stelt zege MVV veilig

MVV-doelman Bo Geens -vanwege een gebroken neus met een masker, wordt bejubeld nadat hij een strafschop heeft gestopt. Even later werd hij alsnog vanaf elf meter geklopt. Afbeelding: ANP Proshots

Een gouden wissel. Door een treffer van invaller Patrick N’Koyi won MVV gisteren met 2-1 bij Jong FC Utrecht. Het doelpunt viel nog geen minuut nadat hij zijn debuut voor de Maastrichtenaren maakte.

Je ziet dat heel af en toe, een invaller die direct scoort als hij in het veld komt. Maar Patrick N’Koyi maakte het gisteren wel heel bont. Hij stond precies 35 seconden in het veld toen hij een voorzet van Joeri Schroijen koeltjes in een keer uit de lucht binnenknalde. N’Koyi vierde een klein feestje op het terrein van IJsselmeervogels, daar waar Jong Utrecht af en  toe zijn thuiswedstrijden speelt.

Bijzonder was natuurlijk vooral dat het ook nog eens zijn eerste speelminuut was voor MVV. De laatste competitieve wedstrijd van N’Koyi dateert van maanden geleden. De Congolees-Nederlandse spits werd door MVV als goalgetter binnengehaald. Hij had een uitstapje gemaakt naar de Roemeense competitie, nadat hij bij Fortuna Sittard naam had gemaakt. 

Tijdens de open dag van MVV, waarop zijn komst bekend werd gemaakt, beloofde N’Koyi de fans doelpunten. Veel doelpunten. De supportersschare reageerde -uiteraard- verheugd.

Maar tot gisteravond kon hij nog niets van die belofte waarmaken. Voor de eerste wedstrijd raakte hij geblesseerd en een volgende kwetsuur gooide nog meer roet in het eten. Negen wedstrijden lang zat hij niet bij de selectie en de tiende, afgelopen zondag tegen FC Dordrecht, keek hij toe vanaf de bank. Tegen Dordrecht mocht hij alleen eventjes warmlopen. Een invalbeurt zat er niet in. Een kleine teleurstelling. Hij kreeg na die wedstrijd een arm om zich heen van trainer Ron Elsen. Alsof die wilde zeggen: jouw kans komt nog wel. De spits deed afgelopen week al wel mee met Jong MVV tegen Jong VVV. Een doelpunt in die wedstrijd bevestigde de vorm van de scherpschutter.

De kans in het eerste team kwam gisteren en hij die pakte hij met beide handen vast. Zijn doelpunt was  broodnodig bovendien. Want MVV zat niet echt lekker in de wedstrijd. De 0-1 viel halverwege de eerste helft door een fraai ingeschoten bal van Thomas Verheijdt, van een metertje of 25, precies op een moment dat MVV moeizaam voetbalde.

Met het MVV-debuut van N’Koyi heeft Elsen zijn langverwachte versterking van de aanvalslinie. Elsen kijkt al sinds het begin van het seizoen reikhalzend uit naar meer concurrentie bij de mannen die de doelpunten moeten maken. Dat een ervaren spits als N’Koyi weer fit is, scheelt duidelijk een slok op een borrel.

Het werd na de 0-2 nog wel onnodig spannend. Steven Pereira veroorzaakte een strafschop met een onhandige sliding en kreeg daarvoor bovendien zijn tweede gele kaart. Keeper Bo Geens keerde de matig ingeschoten penalty van Rubio Rubin. Maar in de blessuretijd werd de MVV-doelman wel vanaf de stip geklopt door Dani van der Moot, nadat Pieter Nys hands in het strafschopgebied hands maakte. MVV blijft tweede in de stand.