Verstappen krijgt wind van voren van collega's

Print
Verstappen krijgt wind van voren van collega's

Afbeelding: ANP

Max Verstappen is tijdens de rijdersbespreking van de GP van de Verenigde Staten frontaal aangevallen door zijn collega's. Ze eisen, naar aanleiding van de veelbesproken actie van de Nederlander twee weken geleden, een regel dat een coureur tijdens het remmen niet meer van rijstrook mag veranderen.

 

Het komt zelden voor dat een F1-coureur zo de wind van voren krijgt van andere rijders. Romain Grosjean sneed het onderwerp aan, en kreeg snel bijval van Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Vooral het betoog van de doorgaans niet zo spraakzame Räikkönen viel op. De Fin had drie minuten nodig om zijn onvrede te uiten. De verdedigende actie van Verstappen ten opzichte van Hamilton tijdens de GP van Japan werd ter sprake gebracht. De Limburger 'gooide de deur dicht', zoals dat heet.

Verstappen zelf zat er bij en hoorde de kritiek aan. ,,Ik ben niet bestraft voor die actie. Ik heb niets verkeerds gedaan'', sprak hij. Opvallend genoeg werd het aanvankelijke protest van Hamiltons renstal Mercedes na de GP van Japan ingetrokken, en leek het met een sisser af te lopen. Het was echter niet de eerste keer dat Verstappen in opspraak raakte voor een dergelijke actie, het gebeurde ook tijdens de GP van België. Zijn collega's lijken er nu dan ook echt genoeg van te hebben.