Weblog: over paradijsvogels, Taylor Swift en Max

Print
Weblog: over paradijsvogels, Taylor Swift en Max

Afbeelding: ANP

Weblog Hans Straus vanuit Austin.

Op Sixth Street in Austin, het uitgaanskwartier van de Texaanse hoofdstad zie je Amerika in een notendop. Onaangedaan door het klatergoud van de Formule 1 fladderen de paradijsvogels van de nacht. Een bebaarde man in stars and stripesbadpak met cape, een bedelende oorlogsveteraan in rolstoel en de onvermijdelijke black and whites van de politie. Austin, bijna een miljoen burgers groot, is de spreekwoordelijke smeltkroes.

Veel meer dan blanken zie je er mensen met Mexicaanse en Afro-Amerikaanse roots op straat. Het is niet te geloven dat in een multicultureel land als dit een man als Donald Trump nog altijd een - theoretische - kans maakt op het hoogste ambt. Deze burgers zouden de vreemdelingenhater Trump met pek en veren het land uit moeten jagen. Maar misschien is dat juist wel de ultieme paradox van het land van de onbegrensde mogelijkheden. The Donald is nog in de race voor het presidentschap in een land dat is ontstaan en dat floreert dankzij immigranten. Die zullen zich gelukkig prijzen nu Trump zelf zich al in lijkt te dekken tegen zijn verlies. Hij roeptoetert nu al over mogelijke verkiezingsfraude.

Op het zonovergoten Circuit of the Americas maakt men zich intussen op voor het voor kaarthouders gratis optreden van barbiepop Taylor Swift. Zeker voor de Amerikanen hier een net zo grote trekpleister als de race zelf. Bobby Epstein, de grote baas van de racebaan, heeft toeschouwers die vroeg een kaartje kochten beloofd de kosten meer dan te vergoeden als het regent. Ze krijgen dan 105 procent terug. Zo blijven de Verenigde Staten het land van de onbegrensde mogelijkheden. En Max? Die draait zijn rondjes. Onverstoorbaar. De gevestigde orde wordt er langzaam maar zeker bang van.

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1