Voetbalwedstrijd loopt uit op knokken

Print
Voetbalwedstrijd loopt uit op knokken

Afbeelding: ANP

Een amateur-voetbalwedstrijd tussen een team van Germania Groesbeek en een team van SCH uit Nijmegen is zaterdag uitgelopen op een massale vechtpartij.

 

Eerst ontstond een opstootje tussen spelers op het veld en werden over en weer klappen uitgedeeld. Vervolgens gingen meerdere mensen zich ermee bemoeien en werd uiteindelijk ook in de kantine van de Groesbeekse club gevochten.

Toen de politie bij het terrein aankwam, was de bezoekende club alweer naar huis vertrokken. Er is nog niemand aangehouden. Wel heeft de politie aangiften opgenomen en getuigen gehoord.

Verschillende mensen zijn gewond geraakt. Volgens dagblad de Gelderlander zijn er twee naar het ziekenhuis gebracht, met vermoedelijk een gebroken oogkas en een gebroken neus.

Een woordvoerder van Germania zegt in de Gelderlander dat het misging toen een van de Groesbeekse spelers tegen het hoofd werd geschopt na een val. Spelers van beide teams vlogen elkaar daarop in de haren. De vlam sloeg pas echt in de pan toen spelers van SCH in de gaten kregen dat een supporter van Germania de knokpartij aan het filmen was.