Leonardo DiCaprio was bijna echt verdronken

Print
Leonardo DiCaprio was bijna echt verdronken

Afbeelding: Pinterest

In de klassieker ‘Titanic’ verdrinkt Jack en ook in het echte leven kwam de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio bijna zo om het leven. “Door een duikongeval”, zo vertelt bevriende Fisher Stevens in mannenblad GQ.

“De tweede keer dat Leonardo en ik elkaar ontmoetten was in 2010, toen ik diepzeeonderzoekster Sylvia Earle moest filmen voor het TED-platform. Acteur Edward Nortonen ik trokken naar de Galapagoseilanden om de reportage in te blikken en Leonardo was toen ook net op expeditie”, klinkt het.

”Ik bracht Sylvia in beeld met een kleine camera. Ik vroeg of hij even wilde overnemen en dat wilde hij dolgraag. Toen gingen Edward en ik even dieper duiken. Het was een sublieme ervaring: we zagen onder meer pijlstaartroggen. Leonardo was aan het duiken met Sylvia.”

Voor de regisseur het goed en wel besefte, was hij iedereen kwijt. Het volgende dat hij zich kan herinneren is een rampscenario. “Ik zag plots hoe Edward Leonardo aan het helpen was met ademen. Er lekte zuurstof uit Leo’s tank. Het was heel gek en beangstigend, maar alles kwam goed. We zijn tijdens die trip goede vrienden geworden”, klinkt het. Vandaag helpt de Oscarwinnaar zelfs om de nieuwste film van de regisseur, ‘Before the Flood’, te promoten.

Het is niet de enige keer dat DiCaprio aan de dood ontsnapt. Eerder stond hij tijdens het duiken oog in oog met een witte haai, er ontplofte een motor van het vliegtuig toen hij naar Rusland reisje en hij werd ook geconfronteerd met een parachute die tijdens een sprong niet openging.