'Sportkantine onder het bloed' bij massale vechtpartij

Print
'Sportkantine onder het bloed' bij massale vechtpartij

Afbeelding: ANP

De bekerwedstrijd van het tweede zaterdagelftal van de Groesbeekse voetbalvereniging Germania tegen SCH 5 uit Nijmegen is gistermiddag uitgemond in een veldslag. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht na de massale vechtpartij. Twee spelers van Germania raakten dusdanig gewond bij de ruzie, dat ze naar het ziekenhuis moesten. Vermoedelijk met een gebroken neus en een gebroken oogkas.

De ruzie ontstond op het veld tijdens een wedstrijd van Germania tegen SCH 5 uit Nijmegen. Op het moment dat de politie op het sportterrein arriveerde, was de bezoekende club al terug naar huis.  

Volgens een woordvoerder van Germania ging het mis toen een van hun spelers tegen het hoofd werd geschopt na een val. Spelers van beide teams vlogen elkaar daarop in de haren. Hierbij werden er rake klappen uitgedeeld. ,,Toen enkele spelers van SCH in de gaten kregen dat een supporter van Germania aan het filmen was sloeg de vlam helemaal in de pan", aldus de woordvoerder. 

De jeugdige supporter werd daarop door een viertal spelers van SCH achterna gezeten. Hij wist uit hun handen te blijven door een naast het voetbalveld gelegen crossbaan op te vluchten. 

Barkrukken
Omdat de jongen voor hen onvindbaar was 'vlogen' ongeveer vijftien spelers en supporters van SCH de kantine van Germania in. Ze probeerden achter de bar te komen, aldus de kantinebeheerder. Hij hield hen tegen om naar eigen zeggen zijn personeel te beschermen maar ving daardoor wel ook klappen. Er werd vervolgens met bierglazen gegooid en barkrukken geslagen. 

De barman zegt uiteindelijk ontzet te zijn door supporters van SCH. SCH 5 is volgens een woordvoerder van die club een veteranenelftal met voetballers van boven de veertig, wellicht aangevuld met een of meer jongere spelers. Of er SCH-spelers gewond zijn geraakt bij de ruzie kon hij niet zeggen.