Verstappen kon eigen race niet rijden

Print
Verstappen kon eigen race niet rijden

Afbeelding: ANP

Voor Max Verstappen was de Grote Prijs van de Verenigde Staten zondag vooral een hindernisrace. De Nederlandse Formule 1-coureur moest in Texas nogal wat tegenslagen overwinnen. Door motorproblemen zat er niets anders voor hem op dan zijn haperende bolide na dertig ronden aan de kant te zetten. ,,Balen, ik had hier graag WK-punten gepakt, juist ook doordat Kimi Räikkönen eveneens is uitgevallen'', doelde hij op de strijd met de Fin om de vijfde plek in het WK-klassement.

 

Verstappen gaf op Ziggo Sport een opsomming van de pech die hij al vroeg ondervond op het Amerikaanse circuit. ,,Eerst had ik veel onderstuur. Dat euvel werd snel opgelost, maar toen kwam ik achter Nico Rosberg te zitten. Ik moest aanvallen, maar hem kwam ik niet voorbij. Daarna raakte mijn linkervoorband zwaar beschadigd. Het werd voor mij toen nog moeilijker om te volgen.''

In de dertigste ronde hoorde Verstappen allerlei vreemde en harde geluiden in de motor. ,,Doorrijden had toen geen zin meer. Ik heb hier gewoon mijn eigen race niet kunnen rijden. Jammer, want met mijn snelheid zat het wel goed.''

Verstappen beleefde kort voor zijn uitschakeling, die volgens zijn team door problemen met de versnellingsbak werd veroorzaakt, ook nog een volledig mislukte pitstop. Hij dacht dat hij naar binnen was geroepen door de teamleiding, maar dat bleek niet het geval. Daardoor moesten de monteurs in allerijl alsnog aan de slag. Via de boordradio verontschuldigde Verstappen zich direct.

,,Die pitstop was verschrikkelijk, dat was een enorm misverstand'', gaf hij later toe op Telesport.nl. ,,Ik had daarna wel het idee dat de race nog niet verloren was. Ik zat gelijk weer op tempo toen het probleem met de motor opdook."

 

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1