IN BEELD: Ontruiming vluchtelingenkamp Calais

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het vervoer van vluchtelingen uit de Jungle van Calais verloopt gestaag. Enkele tientallen bussen waren omstreeks 11.30 uur vertrokken uit het Franse vluchtelingenkamp. Prefect Fabienne Buccio van het departement Pas-de-Calais zei dat zij verwacht dat er maandag ruim tweeduizend mensen naar opvangcentra elders in Frankrijk worden vervoerd.

ANP

In loodsen in en bij Calais zijn bedden geplaatst voor de achterblijvers, degenen die dinsdag worden weggebracht. In totaal verbleven er in het kamp zes- tot achtduizend vluchtelingen. Er is nog geen begin gemaakt met de sloop van de Jungle.

Ongeveer vijfhonderd minderjarigen zijn ondergebracht in een hal waar Britse functionarissen aanwezig zijn. Het gaat om kinderen van wie men aanneemt dat de ouders al in Groot-Brittannië verblijven, zo meldden Franse media. Deze minderjarigen komen in aanmerking voor hereniging. Afgelopen week werden al tweehonderd kinderen in Groot-Brittannië toegelaten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal