IN BEELD: Ontruiming vluchtelingenkamp Calais

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het vervoer van vluchtelingen uit de Jungle van Calais verloopt gestaag. Enkele tientallen bussen waren omstreeks 11.30 uur vertrokken uit het Franse vluchtelingenkamp. Prefect Fabienne Buccio van het departement Pas-de-Calais zei dat zij verwacht dat er maandag ruim tweeduizend mensen naar opvangcentra elders in Frankrijk worden vervoerd.

ANP

In loodsen in en bij Calais zijn bedden geplaatst voor de achterblijvers, degenen die dinsdag worden weggebracht. In totaal verbleven er in het kamp zes- tot achtduizend vluchtelingen. Er is nog geen begin gemaakt met de sloop van de Jungle.

Ongeveer vijfhonderd minderjarigen zijn ondergebracht in een hal waar Britse functionarissen aanwezig zijn. Het gaat om kinderen van wie men aanneemt dat de ouders al in Groot-Brittannië verblijven, zo meldden Franse media. Deze minderjarigen komen in aanmerking voor hereniging. Afgelopen week werden al tweehonderd kinderen in Groot-Brittannië toegelaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee