Giel Beelen kondigt zijn laatste ochtendshow aan

© AD

Giel Beelen (39) maakt op vrijdag 11 november zijn laatste ochtendshow op 3FM. Dat heeft de radio-dj vanochtend bekendgemaakt.

AD

,,Wat is jouw hoogtepunt? Muzikaal of een specifiek item? Laat het me weten", vraagt Giel zijn luisteraars via Twitter. ,,We gaan 'm mooi afsluiten."Giel maakte vorige maand bekend dat hij na ruim twaalf jaar stopt met zijn ochtendprogramma. Wie hem gaat vervangen, is nog niet duidelijk. Wel doen geruchten de ronde dat collega-dj Domien Verschuuren een goede opvolger zou zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RedenenIn een eerder interview met deze krant gaf de radio-dj aan dat zijn vertrek meerdere redenen heeft. Niet alleen verhuisde de Coen en Sander Show naar Radio 535, ook Gerard Ekdom verruilde 3FM voor Radio 2. Sindsdien zitten de luistercijfers in een vrije val.,,Het klinkt gek, maar ik zie die dalende cijfers ook als een zegen'', aldus Beelen. ,,Nu weet ik zeker dat bij iedereen de onrust heeft toegeslagen. Dat het niet goed gaat, staat nu zwart op wit. Het wordt tijd voor vernieuwing. Er moet meer aansluiting worden gevonden bij jongeren. Dat is overigens de uitdaging van de hele publieke omroep. ,,Ik vind het zelf heel mooi om plaats te maken voor anderen.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee