Zelfdoding CDA'er Van der Heijden en vrouw

© AD

Het voormalige CDA-Kamerlid Frans Jozef van der Heijden en zijn vrouw hebben vrijdag samen hun levens beëindigd. In een overlijdensbericht, dinsdag in het AD, lichten ze hun besluit om uit het leven te stappen toe.

ANP

,,De discussie over een zelfgekozen levenseinde staat nog steeds in het teken van de vraag of mensen, die menen dat zij hun leven hebben voltooid, dat leven ook mogen beëindigen'' zo staat in de rouwadvertentie. ,,Meest voor de hand ligt de vraag of mensen, die menen dat hun leven in groot lijden en last dreigt te eindigen (onder meer door ernstig aangetaste zorg), dat leven ook mogen beëindigen nu ze nog niet al te zeer lijden en in last voor zichzelf en anderen verkeren.''

Van der Heijden was vanaf 1970 lid van de Rotterdamse gemeenteraad en Kamerlid van 1982 tot 1998. In dat jaar keerde hij als lijstduwer met voorkeurstemmen terug in de Rotterdamse raad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee