Johan Derksen: Sylvana nu zo trots als een aapje

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voetbalanalist Johan Derksen is fel van leer getrokken tegen DENK-politicus Sylvana Simons. In het praatprogramma zei de besnorde oud-voetballer dat het enige nadeel aan het besluit van de RTL-directie om Zwarte Piet te vervangen door een veegpiet is dat 'dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.'

Mark den Blanken / AD.NL

Zoals wel vaker ging het in de voetbaltalkshow Voetbal Inside, waar René van der Gijp door ziekte ontbrak, even niet over voetbal. Het praatprogramma staat er om bekend dat het geen onderwerp schuwt, zo ook de Zwarte Piet-discussie niet. Halverwege de uitzending vroeg presentator Wilfred Genee aan Johan Derksen: ,,Was je trouwens van slag door het besluit van RTL om de veegpiet te introduceren? Zwarte Piet bestaat niet meer. VVD is woedend.",,RTL moet gewoon het besluit nemen dat RTL wil, daar zal intern over gesproken zijn," begon Derksen genuanceerd zijn betoog, om daarna fel uit te halen naar Sylvana Simons. ,,De politici die rollen over je heen. Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik is dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu trots als een aapje door het land rent." Genee probeerde de 67-jarige oud-hoofdredacteur van Voetbal Interntational nog te interrumperen. ,,Pas daar nou mee op."DENKDerksen ging verder: ,,Want ik dacht dat we met Wilders het ergste hadden gehad, maar de politieke partij DENK is nog erger." Tafelgast Hans Kraay verbeterde hem nog even. ,,Maar de uitspraak is: zo trots als een pauw." Derksen besloot: ,,Dat vind ik ongeveer het meest irritante wezentje van Nederland."Even later kwam Genee toch nog terug op het voorval. ,,Trots als een aapje hoor ik, terwijl het toch echt trots als een pauw is." Derksen reageerde: ,,Waarschijnlijk waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw." De talkshowhost reageerde met een afkeurend 'nou, nou, nou.'De uitzending van Voetbal Inside werd bekeken door 707.000 kijkers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee