Noodweer 2015 zorgde voor piek brandclaims

Print
Noodweer 2015 zorgde voor piek brandclaims

Afbeelding: Facebook/Angela Van Schagen Florie

Door het noodweer dat in juli 2015 over Nederland trok zijn fors meer brandclaims ingediend. Vooral in de regio's die last hadden van storm en hevige neerslag was een piek waar te nemen, blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden van het Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland.

De grootste stijging van 19 procent vond plaats in de provincie Noord-Holland, die eind juli 2015 zwaar getroffen werd door de zomerstorm. ,,Gek genoeg zorgt veel water en veel wind voor vuur. Dat komt onder meer door al het elektra in bijvoorbeeld tuinen. Bij regen zorgt dat voor kortsluiting'', aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. 

"Gek genoeg zorgt veel water en veel wind voor vuur" - Woordvoerder Verbond van Verzekeraars

Daling in het zuiden
In de zuidelijke provincies nam het aantal claims in 2015 ten opzichte van 2014 af. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg daalde het aantal claims respectievelijk met 12, 7 en 5 procent. 

Verder blijkt uit de monitor dat er in dichtbevolkte steden minder werd geclaimd dan in steden met een groot buitengebied. Zo waren er bijvoorbeeld in Amsterdam 4,9 claims per duizend huishoudens, terwijl verzekeraars in Enschede 20,8 claims per duizend huishoudens noteerden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje