Verblijf in terroristengebied wordt strafbaar

© ANP

Verblijven op grondgebied waar een terroristische organisatie de dienst uitmaakt wordt strafbaar. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) werkt aan een wetswijziging, schrijft hij dinsdag aan de Tweede Kamer.

ANP

De minister had toegezegd om te onderzoeken of strafbaarstelling nuttig is. Hij deed dat naar aanleiding van een voorstel van de VVD, het CDA en de SGP. Van der Steur wil de wetswijziging nog voor het einde van het jaar indienen bij de Tweede Kamer.

Het kabinet voelde er eerder weinig voor om verblijf in terroristengebied in bijvoorbeeld Syrië strafbaar te stellen. Na recente onderzoeken waaruit bleek dat Syriëgangers eigenlijk niet in dit gebied kunnen zijn zonder dat ze worden voorbereid op de strijd, heeft de minister het er nogmaals met het Openbaar Ministerie over gehad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee