10 miljoen voor opleiding ambulancepersoneel

© ANP

Er komt volgend jaar 10 miljoen euro extra voor de opleiding van ambulancepersoneel. Dat meldde het ministerie van Volksgezondheid dinsdag. Door onder meer vergrijzing en deeltijdarbeid ontstaat er een schaarste aan ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs.

ANP

Met dit bedrag kan in 2017 voldoende ambulancepersoneel worden opgeleid. Voor de jaren daarna moeten Ambulancezorg Nederland (AZN), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) nog op zoek naar een permanente oplossing.

Eerder deze maand maakte het ministerie 15,7 miljoen euro vrij om ervoor te zorgen dat in elke regio voldoende ambulances zijn. De vraag naar spoedeisende ambulancezorg is tussen 2012 en 2015 flink toegenomen. Dat komt volgens het RIVM omdat het aantal ouderen groeit, maar ook omdat mensen makkelijker de ambulance bellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee