Grote antiterreuractie bezig in Duitsland

Archieffoto

Archieffoto© HBVL

© EPA

thumbnail: Archieffoto
thumbnail:

De Duitse politie is op dit moment bezig met een grote antiterreuroperatie. De actie richt zich volgens justitie op Tsjetsjenen die worden verdacht van het financieren van terrorisme in Syrië. In zeker vijf deelstaten zijn invallen gedaan.

AD

De acties vinden onder meer plaats in de deelstaten Thüringen, Hamburg, Noordrijn-Westfalen, Saksen en Beieren. Bij de acties door speciale eenheden van de Duitse politie worden ook explosievenhonden ingezet.Twaalf woningen en een gemeenschappelijke accommodatie zijn doorzocht. Er zou al minstens één iemand opgepakt zijn. Bij een huiszoeking in Thüringen zou wit poeder aangetroffen zijn, aldus Duitse media, die spreken van een 'acute dreiging'. Volgens justitie zou er geen aanslag ophanden zijn.SyriëJustitie heeft veertien verdachten op het oog. Het gaat om elf mannen en drie vrouwen met de Russische nationaliteit en van Tsjetsjeense afkomst. Het zijn allemaal asielzoekers tussen de 21 en 31 jaar. Hoofdverdachte is een 28-jarige man die zich bij de strijd van IS in Syrië had willen aansluiten. Of het ook deze verdachte is die is opgepakt, is voorlopig onduidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee