Berlijnse horrorclown neergestoken

© Istock

In Berlijn is een horrorclown neergestoken die een groep jongeren bedreigde. Het zestienjarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een spoedoperatie heeft ondergaan.

ANP

De politie hield als verdachte een veertienjarige jarige jongen aan. Het zijn bekenden van elkaar uit de buurt.

Het incident had maandagavond plaats in het stadsdeel Lichterfelde. ,,Wat wij altijd al gevreesd hadden, is gisteravond gebeurd'', zei een politiewoordvoerder dinsdag. De politie kan geen begrip opbrengen voor de enge clowns die passanten de stuipen op het lijf jagen, maar is ook niet blij met buitensporige weerstand van de slachtoffers.

De Berlijnse verdachte, die nog eerste hulp verleende voor de ambulance kwam, is voorlopig weer overgedragen aan zijn ouders.

Voorbijgangers laten schrikken met een eng clownsmasker op, is in veel landen een hype. Geregeld verschijnen hiervan ook filmpjes op internet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee