VIDEO Turk bekent live op tv moord en verkrachting van meisje (4)

© AD

Een Turk heeft vorige week live op televisie opgebiecht dat hij een 4-jarig meisje verkracht en vermoord heeft. De kijkers reageerden gechoqueerd.

AD

Het 4-jarige meisje Irmak Kupal verdween 14 oktober spoorloos in het Turkse district Alasehir toen ze buiten aan het spelen was. Er werd in de buurt een grote zoekactie op touw gezet, maar die werd snel afgeblazen. Vanwege een probleem aan haar voet kon het meisje onmogelijk ver uit de buurt zijn.

Al snel werd gedacht aan een kidnapping en zo kwam Himmet Akturk in beeld. De man was al eerder veroordeeld voor de verkrachting van zijn neefje.

Presentatrice Muge Anli, die met haar programma bekend staat zulke drama's te onderzoeken, kreeg van de familie het verzoek om de zaak verder uit te spitten in haar tv-programma.

De persoon die dit op zijn geweten heeft, kan ik echt geen mens noemen

Bekentenis

De presentatrice bleef druk zetten tot de verdachte brak en in tranen toegaf dat hij de kleuter inderdaad vermoord had. Akturk werd onmiddellijk gearresteerd, in het politiebureau legde hij een volledige bekentenis af.De agenten kregen te horen dat hij het meisje eerst verkracht en vervolgens gewurgd had. Akturk wikkelde het lichaam vervolgens in een zak, gebruikte zijn kruiwagen voor het transport en dumpte haar in een afvalcontainer. Toen bleek dat de vuilniskar de volgende dag niet langsgekomen was, haalde hij het lijk er weer uit en begroef hij haar in een wijngaard. Politiehonden

De politie is vervolgens gaan graven op de plek die hij aanwees, twee dagen later werden de stoffelijke resten van het meisje gevonden. In zijn huis vonden politiehonden ook nog haar en bloed dat allicht van Irmak was.De beelden werden gebruikt als bewijsmateriaal in zijn rechtszaak. Akturk is schuldig bevonden, op straf is het nog even wachten. ,,De mensen reageren geschokt, dit is een heel kwalijke zaak voor Alasehir", besluit burgemeester Gokhan Karabocan. ,,De persoon die dit op zijn geweten heeft, kan ik echt geen mens noemen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee