'Jonge vluchteling moet seks hebben met mannen om te overleven'

© AD

Tv-programma Brandpunt toont dinsdagavond onthullende beelden in een reportage over jonge vluchtelingen die in Athene manieren zoeken om geld te verdienen. Zo is er een Grieks-orthodoxe priester die in de hoofdstad op zoek zou zijn naar seks met een jonge vluchteling. De jongen hoopt met het verdiende geld verder Europa in te kunnen reizen.

AD

In de reportage volgt verslaggeefster Liesbeth Staats de 20-jarige Ali. Hij is een paar maanden terug per boot naar Griekenland gekomen. Om wat bij te verdienen, biedt hij zijn diensten aan in het park. ,,Wat moet ik anders? Ik leef gewoon per dag. Als ik vandaag overleefd heb, denk ik pas aan morgen", aldus de jongen.Te zien is hoe de priester Ali in het park Pedion tou Areos benadert. Wanneer hij ziet dat er gefilmd wordt met een verborgen camera, loopt de man snel weg.

Vanavond

De reportage, die vanavond om 20.25 uur te zien is op NPO 2, laat ook zien dat het verhaal van Ali niet op zichzelf staat. Er zou nauwelijks toezicht zijn en er is ook geen hulp voor de groep bijverdienende jongens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee