Personeelsdirecteur politie ruimt veld na achterhouden rapport

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. © ANP

Directeur personeelszaken Marijke Stroucken moet het veld ruimen bij de Nationale Politie. Ze hield een vernietigend rapport over problemen bij politielijn 0900-8844 achter voor haar superieuren, tot woede van korpschef Erik Akerboom.

Peter Winterman

In het rapport stond dat de wachttijd voor bellers naar 0900-8844 ('geen spoed, wel politie') oploopt tot 20 minuten. De slechte bereikbaarheid is het gevolg van onderbezetting en ziekte bij de Regionale Service Centra, waar zo'n 1.000 politiemensen werken.MisserStroucken was als verantwoordelijk directeur al enige tijd in bezit van het alarmerende rapport, maar had het niet gedeeld met de korpsleiding. Dat wordt haar zwaar aangerekend, melden bronnen aan het Algemeen Dagblad. Politiebaas Akerboom moest in de krant lezen over de problemen bij de servicecentra.Het was de zoveelste misser van Stroucken, die al langere tijd slecht ligt bij directe collega's en andere politiemensen. De reorganisatie van de Nationale Politie gaat gepaard met flinke onrust onder het personeel. Agenten verkeren in onzekerheid en klagen over hun nieuwe functieprofielen. VertrekIn een persbericht van de politie staat dat Stroucken per 1 januari 2017 vertrekt. Ze ziet het naar eigen zeggen niet zitten om het 'boegbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositionele aangelegenheden' te worden. 'Daar ligt mijn hart noch mijn kracht', schrijft ze. 'Dan is het verstandig om de functie over te dragen.'Een politiewoordvoerder laat weten dat Stroucken niets heeft toe te voegen aan het persbericht. ,,Het is haar eigen keuze geweest om op te stappen", aldus de woordvoerder. Stroucken begon in september 2014 als directeur HRM bij de politie. Ze was daarvoor directeur en medeoprichter van adviesbureau Public Partners. Daar keert ze nu naar terug.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee