'Vergunning De Lotto in strijd met Europese regels'

© ANP

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft in strijd met Europese regels vorig jaar onderhands een vergunning gegeven aan kansspelaanbieder De Lotto. Dat schrijft de Volkskrant woensdag op basis van een nog niet gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Den Haag.

ANP

Volgens de rechter was de procedure waarin de vergunning werd verleend niet transparant en zijn concurrenten van De Lotto onterecht buitenspel gezet. De rechtbank deed de uitspraak vorige week vrijdag in een door buitenlandse gokbedrijven aangespannen zaak tegen de kansspelautoriteit, zo meldt de krant.Dat de KSA geen openbare en transparante gunningsprocedure heeft gedaan, was in opdracht van toenmalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven, zegt de Volkskrant. De vergunning van de Lotto wordt niet opgeschort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee