Gevaarlijke airbags in 36.000 Nederlandse Toyota's

© ANP

De Japanse autobouwer Toyota roept in Nederland ruim 36.000 voertuigen uit voorzorg terug naar de garage wegens mogelijk gevaarlijke airbags. Het gaat vooral om auto's van de modellen Yaris en Auris, zo meldt Toyota.

ANP

Naast de Yaris en de Auris moeten ook een aantal auto's van de types Corolla en Hilux worden gerepareerd. Het gaat om wagens die tussen 2006 en 2014 zijn geproduceerd. De eigenaren worden persoonlijk op de hoogte gesteld.AirbagleverancierDoor problemen bij airbagleverancier Takata zijn wereldwijd al zo'n 100 miljoen wagens van verschillende merken teruggeroepen. Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto kunnen worden gelanceerd, zijn gelinkt aan zeventien dodelijke ongelukken wereldwijd. Voor zover bekend zijn er nog geen ongelukken mee gebeurd in Nederland. In totaal worden bijna 1,5 miljoen Toyota's in Europa en ruim 1,1 miljoen in Japan teruggeroepen. Toyota vervangt de zogeheten airbagontstekers in de auto's. De kosten van de reparatie zijn voor rekening van Toyota.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee