Michael Jackson weer aangeklaagd vanwege misbruik

© EPA

Zeven jaar na zijn dood wordt Michael Jackson weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat meldt The Wrap op basis van documenten van de rechtbank.

AD

De anonieme aanklacht tegen Jackson is dinsdag bij de rechtbank in Los Angeles ingediend. Het slachtoffer, wiens naam door de rechtbank niet is vrijgegeven, beweert te zijn misbruikt door Jackson toen ze tussen 1986 en 1989, respectievelijk 12- en 15-jaar oud was.Daarnaast beweert de advocaat van het slachtoffer dat Jackson een reeks aan malafide bedrijven aanstuurde om jonge potentiële slachtoffertjes op te sporen. Het slachtoffer eist een schadevergoeding uit de erfenis van de zanger, die op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd overleed.Onzin,,Absolute onzin", reageert Howard Weitzman, de advocaat van de familie van Jackson. ,,Deze mensen zijn uit op geld en komen met een verhaal op de proppen over iets dat zogenaamd bijna dertig jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. Het is verzonnen."Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de aanklacht behandelt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee