Buren geschokt nadat bejaarde (83) vier dagen in tuin lag

© ANP

Plaatsgenoten van de 83-jarige vrouw uit het Gelderse Klarenbeek die vier dagen in haar tuin lag, zijn met stomheid geslagen dat het slachtoffer het heeft overleefd. ,,Dit is echt een sterke vrouw. Dat doe ik haar niet na'', reageert de plaatselijke bakker.

AD

Agenten kregen maandag een melding dat de bewoonster van een afgelegen woning al een paar dagen niet meer was gezien. Toen de politie poolshoogte nam, troffen ze de vrouw onderkoeld aan in haar omvangrijke tuin. De vrouw ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed.Ze bleek al vier dagen eerder te zijn gevallen en kon sindsdien niet meer zelfstandig overeind komen. Ook had ze geen telefoon bij zich. Omdat ze zich niet lekker voelde, had ze zich toevallig die dag flink warm aangekleed. Dat is waarschijnlijk haar redding geworden.'Ergste nachtmerrie',,Ze heeft een engeltje op haar schouders gehad'', zegt een plaatsgenoot, die met de vrouw meeleeft. ,,Wat zal ze bang zijn geweest, zo alleen in het donker.'' Een 78-jarige dorpsgenoot: ,,Dit is toch je ergste nachtmerrie? Ik moet nu ook maar snel regelen dat ik een alarmeringssysteem bij me draag. Dit wil je niet meemaken.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee