Let op: gevaarlijk computervirus in opmars

© AD

In Limburg is er momenteel sprake van een gevaarlijk crypto-virus. Dit wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om je bestelling te laten afleveren. Het beste kun je deze mail direct verwijderen.

HBVL

Een crypto-virus of cryptolocker is een virus dat momenteel in opmars is. Dit virus focust zich met name op bedrijven en instellingen door mails te sturen uit naam van een bekende bedrijf. Door te klikken op een link in de mail kan het virus worden geinjecteerd op de computer en alles wat zich in hetzelfde netwerk begeeft. Ook de reeds gemaakte backups kunnen hierdoor onherstelbaar beschadig worden.

Nadat het virus alle bestanden op de achtergrond heeft verminkt, maakt het virus zich bekend. Er wordt om geld gevraagd om je bestanden weer toegankelijk te maken. De website van het vermeende transportbedrijf is offline gehaald. Je kunt de e-mail het beste zo snel mogelijk verwijderen uit je mailbox zonder op de links te klikken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee