Chantal Janzen doet geen oog dicht

© ANP

Vanaf deze week kan niemand meer om Chantal Janzen heen. Ze keert terug op de buis met Chantal Blijft Slapen. Een interview met de winnares van de Zilveren Televizier-Ster over haar nieuwe tv-seizoen:

AD

Ferry Doedens en Martijn Krabbé bijten het spits af...
,,De gemene deler van deze twee gasten is dat ze allebei een pittig jaar achter de rug hebben. Martijn Krabbé die drie van zijn vier kinderen naar z’n ex zag vertrekken. En Ferry is door een afkickfase gegaan. Dus dat waren wel interessante gasten.”


Martijn Krabbé (links) en Ferry Doedens (rechts) zijn de eerste slaapgasten - Foto: ANP

Leren we ze van een andere kant kennen?
,,Het voordeel is dat ze allebei al veel hadden verteld in de pers. Daar vraag ik op door. Ik heb geen onderwerpen aangesneden die ze niet willen bespreken. Maar lang niet alles haalt de uitzending. Ik houd zoveel materiaal over aan die 24 uur dat ik met iemand meeloop. Dat is echt een kwestie van ‘kill your darlings’.

Bemoei jij je met de montage?
,,Ja. Ze maken eerst een ruwe montage met de eindredacteur. Die wordt dan naar mij gestuurd. Ik maak daar opmerkingen bij. Die reacties worden verwerkt. Eigenlijk is dit het programma waar ik het meest bij betrokken ben.”

Bepaal jij bij wie je gaat logeren?
,,Jazeker. Het gebeurt soms dat Talpa wil dat ik naar iemand toe ga en ik dat gewoon niet wil. Teleurstellend voor jou, maar ik ga geen namen noemen. Dat wordt doorgespeeld tot aan RTL 4-baas Erland Galjaard of producent John de Mol. Ik doe het gewoon niet als ik het niet zie zitten. Dan hebben ze gewoon pech.”

Kun je je niet over je persoonlijke voorkeur heen zetten?
,,Nee. Het is niet erg als je als interviewer niets met een bepaalde gast hebt. Tien minuten praten met die persoon kan prima. Daarna is het ‘doei, bedankt voor het komen’ en zeg je thuis: wat een flapdrol of raar wijf. Maar dat kán niet als je bij iemand moet eten, slapen, douchen en meedraaien op het werk en met de kinderen. En dan op het eind van de dag op camera concluderen: nou, wat een lul zeg, wat ik al dacht. Er móét vanuit mij een interesse zijn. Anders ga ik er echt niet naartoe.’’Valt iemand die je aanvankelijk zag zitten in de praktijk weleens tegen?
,,Sommige gasten blijken anders te zijn dan ik had gedacht. Ik probeer dat dan wel te verhullen, maar dat vind ik heel lastig. De mensen die mij kennen, zien dat meteen.”

We zien je ’s nachts standaard rondspoken. Lig je ook wel eens wakker als de camera uit staat?
,,Ik lig altijd wakker. Ik slaap voor geen meter bij al die mensen, hoe lief iedereen ook is, hoe fijn de bedjes ook liggen en hoe schoon het ook is.”

Neem je dingen van huis mee die je helpen ontspannen?
,,Ik neem standaard een potje melatonine mee in m’n toilettas. En ik zorg er altijd voor dat mijn telefoon naast me ligt. Daarnaast heb ik al m’n crèmes en dingetjes bij me. Maar meestal is het zo laat, dat ik alleen even mijn tanden poets en meteen in bed stap.”

Chantal blijft slapen is vanaf donderdag iedere week om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee