Twee krachtige aardbeving op minder dan 150 km van Rome

Archiefbeeld: eerder dit jaar zorgde een aardbeving voor een enorme ravage in het Italiaanse Amatrice.

Archiefbeeld: eerder dit jaar zorgde een aardbeving voor een enorme ravage in het Italiaanse Amatrice.© AFP

Centraal-Italië is woensdagavond door twee aardbevingen getroffen, waarvan de tweede flink krachtiger was dan de eerste. De eerste beving had een kracht van 5,4 de tweede 6,0, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. De bevingen vonden plaats op zo'n 70 kilometer van de stad Perugia, maar allebei werden ze gevoeld in Romen, ruim 150 kilometer verderop.

ANP

Beide bevingen vonden plaats op zo'n 10 kilometer diepte, betrekkelijk dicht bij het oppervlak voor een aardbeving. Het epicentrum lag in beide gevallen vlak bij het stadje Castelsantangelo, in de regio Marche. In het plaatsje met zo'n driehonderd inwoners is de stroom uitgevallen, aldus de burgemeester.

Volgens dagblad Corriere della Sera vluchtten veel mensen in Rome de straat op toen de aarde begon te schudden. Zeker twee mensen raakten gewond, maar vooralsnog zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers. In Pescara, aan de oostkust, werd een voetbalwedstrijd tussen de thuisploeg en Atalanta Bergamo stilgelegd.

Hetzelfde gebied werd in augustus ook getroffen. Toen kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Die beving had een kracht van 6,2 en vond plaats op zo'n 5 kilometer diepte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee