Jade (21) aangeklaagd na fataal ongeluk

© facebook

De ouders van de 21-jarige Jade Belt zijn een crowdfundingsactie gestart voor hun dochter die in Australië wordt aangeklaagd voor een auto-ongeluk met twee dodelijke slachtoffers.

AD

Belt, afkomstig uit Nieuwerkerk aan den IJssel, ligt nog in het ziekenhuis na het zware auto-ongeluk in Noord-West Australië. Zij zat achter het stuur ten tijde van het ongeval, waarbij de wagen over de kop sloeg. Twee reisgenoten, een 20-jarige Nederlandse vrouw en een 24-jarige Duitse man overleefden het ongeluk niet. Een vriendin raakte zwaar gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. Justitie in Australië klaagt Belt nu aan voor roekeloos rijden. De maximale gevangenisstraf daarvoor bedraagt 20 jaar. Belts vrienden en ouders zijn een crowdfundingsactie begonnen om de kosten van de rechtszaak bijeen te brengen. ,,Die worden geschat op ongeveer 150.000 euro'', zegt Bobbie de Jong, een vriend van de familie. ,,Dat is voor de advocaten, maar ook voor onderdak. Jade mag een jaar lang het land niet uit.'' EmotioneelDe Jong meldt dat het fysiek redelijk gaat met de Nieuwerkerkse. ,,Maar ze is er emotioneel natuurlijk kapot van.'' Belts vader is inmiddels naar Australië afgereisd om zijn dochter te steunen. De 21-jarige Belt vertrok begin dit jaar, na het afronden van haar studie aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, naar Australië. Daar werkte ze onder meer drie maanden als au-pair en reisde ze door het land. Om de kosten te drukken, kocht ze samen met drie reisgenoten onlangs een terreinwagen. Daarmee was ze aan het rijden, toen het opeens, ter hoogte van Pardoo, vreselijk mis ging.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee