Vandaal bewerkt Hollywoodster Trump met hamer

© AP

De vrees voor onlusten in de Verenigde Staten nemen week na week toe nu de presidentscampagne een wel erg bittere en agressieve toon krijgt. Een vandaal heeft nu zelfs Donald Trump bewerkt met een voorhamer, of beter gezegd: de ster van de Republikeinse presidentskandidaat op de Hollywood Walk of Fame.

HBVL

Donald Trump kreeg in 2007 een eigen televisiester op de Hollywood Boulevard, naar aanleiding van het succes van zijn reeks The Apprentice op NBC. Die ster is nu volledig mismeesterd door een man die niet zo’n fan blijkt te zijn van de presidentskandidaat.

Aan de Amerikaanse website Deadline erkent Jamie Otis dat hij de steen woensdag bij het ochtendkrieken geruïneerd heeft met een voorhamer. Aanvankelijk zou hij naar eigen zeggen van plan zijn geweest om de steen met een pikhouweel te verwijderen, om hem vervolgens te veilen. De opbrengst zou hij vervolgens doneren aan de elf vrouwen die zeggen destijds seksueel aangetast geweest te zijn door Trump.

Toen bleek dat de steen niet los te wrikken was, sloeg de man dan maar de naam van Trump en het tv-logo aan diggelen. Het is niet de eerste keer dat iemand het gemunt heeft op de steen van Donald Trump. Sinds Trump zich in de zomer van 2015 kandidaat stelde voor het presidentschap werden er al een swastika op aangebracht en een geluiddempsymbool aangebracht. Een andere creatieveling bouwde eerder deze maand zelfs een muur rond de ster.