VIDEO: Zo werkt een pitstop van 2 seconden

© youtube

Het Formule 1-team van Red Bull boekte drie jaar geleden de snelste pitstop aller tijden (werd dit jaar geëvenaard door Williams). Toenmalig coureur Mark Webber hoefde slechts 1.923 seconden stil te staan bij de monteurs. Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk, zo'n pitstop? Red Bull legt het uit.

AD

,,De racer moet weten dat hij de auto op ieder moment 'naar binnen' kan rijden", vertelt Jonathan Wheatley, race-teammanager bij de energiedrank-gigant. ,,Daar moet hij of zij op kunnen vertrouwen. Er staan achttien mensen om zo'n auto tijdens de pitstop."Volgens Wheatley is de essentie van een goede pitstop, los van het feit om de wagen weer als nieuw het circuit op te sturen, om iedere betrokkene een goede dag te bezorgen. ,,Met wie wij op welke plek tijdens een pitstop willen hebben, zijn wij veel tijd kwijt. Daarom wordt er ook rekening met ieders voorkeur gehouden."VerstappenMax Verstappen kwam onlang nog in het nieuws vanwege een slippertje bij de pitstop. Tijdens de GP van de Verenigde Staten dacht de Nederlander dat hij naar binnen werd geroepen, maar dit bleek niet het geval.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee