Meisje (19) krijgt 7 jaar cel voor poging vergiftigen vriendin met wafel

© hbvl

Een 19-jarige vrouw uit Maasmechelen werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar voor poging tot vergiftiging van haar beste vriendin. Het meisje had een plannetje bedacht om een wafel met terpentine tijdens de speeltijd aan het slachtoffer te geven en haar zo te vergiftigen. Ze hadden ruzie.

hbvl

Het meisje - dat hoogzwanger in de rechtbank verscheen - zou de opdracht gegeven hebben aan een minderjarige medeleerling om tijdens het weekend wafels te bakken en giftige terpentine in het deeg te injecteren. Ze zou het gif en de nodige attributen gestolen hebben uit een lokaal op school.

Uit angst besloot de medeleerling de wafels zonder gif aan de beklaagde te overhandigen. In overtuiging dat de wafel tot de vergiftiging en zelfs dood van haar beste vriendin zou leiden, overhandigde ze de zoetigheid tijdens de speeltijd aan het slachtoffer.

Het tienermeisje krijtg een celstraf van 7 jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee