40 maanden geëist tegen vrouw die echtgenoot liet slapen in hondenhok

© HBVL

De 62-jarige vrouw uit Antwerpen die haar man mishandelde en hem liet slapen in een hondenhok in Oud-Turnhout, wordt ook beticht van het geld aftroggelen van minstens twaalf goedgelovige mannen. Tegen haar is 40 maanden cel geëist.

HBVL

Voor het hof van beroep in Antwerpen werd woensdag een opzienbarend dossier behandeld. De spilfiguur is Taja D. (62) uit Antwerpen. Via sms’jes zocht ze contact met weinig weerbare mannen. Ze deed daarvoor vooral beroep op Helena O., een gewezen prostituee met Turkse roots.

Die Helena O. kwam op 17 oktober 2013 in verdachte omstandigheden om het leven in Blauberg, een gehucht van Herselt. Ze had zich opgehangen in een serre. Haar nabestaanden weigeren te geloven dat ze zelf uit het leven is gestapt.

Een van de slachtoffers is Fons V. (67) uit Blauberg. De man zat er warmpjes bij. Hij had in de jaren '90 een relatie met Taja D. Nadien beloofde ze een vrouw voor hem te vinden. Uiteindelijk papte Helena O. met hem aan, maar de relatie liep stuk in 2009. Drie jaar later was het weer koek en ei en in februari 2013 stapte het koppel zelfs in het huwelijksbootje.

,,Het is duidelijk dat Helena instructies kreeg van Taja D. Het slachtoffer was een Parkinson-patiënt”, zei advocaat-generaal Paul Van Ingelghem. ,,Fons V. liet zich overhalen zijn appartement voor 205.000 euro te verkopen aan Taja D. De flat was geschat op 500.000 euro.”

Daniël G. en Dragana I., zoon en dochter van Taja D., hadden zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan heling en witwaspraktijken. In een kluis van de dochter werd 422.000 euro gevonden.

De verdediging sprak van een complot tussen een achterneef van Fons V., de lokale politie en een chef van de federale politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee