Het weer: donkere dagen in aantocht

© AD

De donkere, sombere dagen zijn aangebroken. Weerplaza verwacht dit weekend veel wolkenvelden en ook de wintertijd gaat in.

AD

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur terug. Dat betekent dat het zondagmiddag door de bewolking op de meeste plaatsen rond vijf uur al donker is. Op sommige plaatsen is de zon nog te zien en daar verloopt het einde van de zondag iets minder somber.Net als op de meeste dagen van deze oktobermaand wordt het weer ook in het laatste oktoberweekend bepaalt door een hogedrukgebied. Het centrum van dit weersysteem ligt boven het oosten van ons land. De wind is vrij kalm. In de nachten en ochtenden is er daarom kans op mist of lage bewolking. Overdag zien we overwegend veel bewolking, maar het blijft vrijwel droog.

De handschoenen hebben we de laatste oktoberdagen op de fiets niet nodig, want de temperatuur ligt in de middag tussen de 13 en 15 graden en de nachten zullen minder koud zijn. Aan het begin van november gaat de temperatuur zowel ’s nachts als overdag geleidelijk iets naar beneden en ook wordt het dan wisselvalliger met van tijd tot tijd regen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee