Eerste Limburgse outletstore TK Maxx open

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Onder luid geklap van het personeel verwelkomde de eerste TK Maxx in Limburg donderdag zijn eerste klanten. Dat gebeurde in hartje centrum van Heerlen.

Rob Sporken

De keten verkoopt kleding, schoonheidsproducten en woon- en keuken-accessoires van meer en minder bekende merken met flinke kortingen. Het bedrijf opende het afgelopen jaar al een zaak in Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Den Haag. Nogal wat klanten in Heerlen kennen TK Maxx al.

Wie: Bintu BanguraUit: Kerkrade

Bintu Bangura staat - kort nadat voor het eerst de deur in het Heerlense filiaal is opengegaan - met een doosje in haar handen. Ze twijfelt. Zal ze het horloge meenemen voor haar man? Het merk kent ze niet. Maar de Kerkraadse is tevreden over de prijs en bewondert de horlogekast. Getipt door een vriendin is Bangura speciaal voor de opening naar Heerlen gekomen. Het zijn de merken en de labels die TX Maxx voor een goede prijs verkoopt die haar naar de winkel trekken. ,,Normaal ga ik naar de vestiging in Aken, maar het is wel leuk dat er nu een TK Maxx in Heerlen is.”

Wie: Piu-Wan ChengUit: Heerlen

Nog een fan van de winkelketen heeft een wagentje aardig vol liggen met schoonheidsproducten, onder meer gezichtsmaskers. Piu-Wan Cheng komt graag bij de Amerikaanse keten. ,,Je hebt hier Aziatische en Amerikaanse merken die je nergens anders kunt kopen”, legt ze uit. Cheng kent bijna alle Nederlandse filialen. Ze is al in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven geweest.

Wie: Ellen SchreursUit: MerkelbeekVoor Ellen Schreurs is de opening van de Heerlense TK Maxx een eerste kennismaking met de winkel. Een vriendin van haar werkt in het nieuwe filiaal en ze heeft haar weten te overtuigen om langs te komen. ,,Een beetje rommelig hier binnen”, concludeert ze nadat ze een rondje gelopen heeft. ,,Ik kom voor een jas kijken. Ben benieuwd of ik die hier vind.”

In de (digitale) krant van vrijdag een artikel over het belang van de komst van deze outletstore naar het centrum van Heerlen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee