Vermiste Braziliaan na 20 jaar in kelder ouderlijk huis gevonden

© AD

Een 36-jarige man uit Brazilië is tijdens een drugsonderzoek door de politie aangetroffen in de kelder van zijn ouderlijk huis, nadat hij 20 jaar geleden vermist raakte. Zijn vader en stiefmoeder zouden hem volgens de buren al die tijd hebben vastgehouden.

AD

Volgens de buren was de jongen, Armando de Andrade, een normale zestienjarige, die hield van skateboarden en gitaarspelen. Van de ene op de andere dag was de tiener plotseling verdwenen: hij zou volgens zijn vader verhuisd zijn en het goed maken. Een buurman geloofde dit verhaal niet. Hij vertelde tegen de Braziliaanse pers dat hij altijd gedacht had dat de jongen gestraft was voor het experimenteren met alcohol.

Hij kan alleen communiceren door te knikken of door met zijn hoofd te schudden

De jongen, inmiddels een man van 36, werd gevonden tijdens een huiszoeking naar leden van drugsbendes. De ondervoede man lag vastgebonden op bed in een raamloos kamertje. Zijn vinger- en teennagels waren enorm lang en zijn baard was tot op zijn knieën gegroeid. De vloer was bedekt met menselijke uitwerpselen. Het ziet ernaar uit dat de jongen twintig jaar lang in de kelder van zijn vader opgesloten heeft gezeten zonder ooit nog het daglicht te hebben gezien.

Psychiatrie

De Andrade werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen op de psychiatrische afdeling. Hij is zo getraumatiseerd dat hij niet meer praat. Hij kan alleen communiceren door te knikken of door met zijn hoofd te schudden. De politie heeft een onderzoek gestart naar de vader en stiefmoeder.

De vader, Amancio de Andrade, ontkent zijn betrokkenheid. Vorige week zou zijn zoon pas terug naar huis zijn gekomen en zelf om de opsluiting gevraagd hebben ,,omdat hij van drugs wilde afkicken''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee