Jury acht hoofdverdachten schuldig aan moord op Visser en Severein

© ANP

De drie hoofdverdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severijn in Spanje zijn volgens een volksjury schuldig aan de dubbele moord. Het duo kwam in mei 2013 na een zakelijk conflict op gruwelijke wijze om het leven door verwondingen aan het gezicht en hoofd.

AD

Al eerder eiste de aanklager vijftig jaar celstraf tegen het trio. Nu de jury de verdachten schuldig heeft verklaard, moet de rechtbank de strafmaat gaan bepalen. Visser en Severein werden op zeer gewelddadige wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning bij Murcia. Volgens hoofddader Juan Cenca waren de twee Nederlanders naar Spanje gereisd om te praten over de schuld die de eigenaar van de volleybalclub bij Severein had. De Nederlanders zijn met grote kracht geslagen met een zwaar stomp voorwerp. Deskundigen hebben geen tekenen van verzet gevonden. Daaruit concluderen zij dat de slachtoffers zich niet konden verdedigen, omdat zij werden vastgehouden of van achteren werden aangevallen.ConflictHoofddader Juan C. was onder meer manager bij de volleybalclub club CAV Murcia 2005, waar Visser enkele jaren speelde. Hij zou een conflict met het Nederlandse stel hebben gehad. De volleybalclub ging in 2011 ten onder en liet grote schulden achter, onder meer aan Visser. Visser claimde een loonachterstand van 60.000 euro bij de volleybalclub Murcia 2005. Severein was in zaken gegaan met Cuenca: ze wilden samen een marmergroeve exploiteren. De Noord-Hollander was echter niet blij met het werk van de Spanjaard en wil zijn investering terug.BekentenisC. heeft voor de rechtbank bekend dat hij het misdrijf heeft beraamd en dat hij de Roemenen I. en S. daarvoor heeft ingehuurd. De Roemeense verdachte I. heeft ook bekend. Spaanse media spreken van een van de wreedste misdaden van de afgelopen decennia. De stoffelijke resten werden in zakken gedaan en in een boomgaard circa 15 kilometer oostelijker begraven. De eigenaar van de boomgaard, Serafín de Alba, staat als medeplichtige terecht. Tegen hem is drie jaar cel geëist.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee