Meeste daders plofkraken Duitsland afkomstig uit Nederland

© ANP

Het aantal plofkraken van geldautomaten in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is dit jaar sterk toegenomen ten opzichte van 2015. Volgens de politie zijn de meeste daders afkomstig uit Nederland en is een groot deel van Noord-Afrikaanse afkomst.

AD

De politie loste nog maar een kwart van de zaken op, vergeleken met iets meer dan de helft vorig jaar. Minister van Binnenlandse Zaken Ralf Jäger verweet Duitse banken laksheid bij het beveiligen van hun geldautomaten. De pinmachines in de Benelux-landen zijn tegenwoordig zodanig beveiligd dat gangsters ze niet meer de moeite waard vinden, zodat ze nu uitwijken naar Duitsland.Blijkbaar is de schade niet zo hoog als de vereiste investeringskosten. Maar in de berekeningen moet ook worden meegeteld dat mensen letsel kunnen oplopen als bankrovers zo driest te werk gaan, zei de minister.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee