Verdachten dodelijke aanrijding weer vrij

Hamidou werd vorig jaar op de avond van vrijdag 6 november aangereden op een zebrapad op de Laan van Bol'Es in Schiedam-Groenoord.

Hamidou werd vorig jaar op de avond van vrijdag 6 november aangereden op een zebrapad op de Laan van Bol'Es in Schiedam-Groenoord.© Privéfoto

De twee Schiedammers (35 en 18) die eerder deze week door de politie werden aangehouden voor de dood van Hamidou Laiti zijn weer vrijgelaten. Laiti (21) werd begin november vorig jaar doodgereden op een zebrapad op de Laan van Bol'Es in zijn woonplaats. Mogelijk met opzet.

AD

De jonge inzittenden van de - gestolen - auto die hem aanreed, gingen er na de aanrijding vandoor. De politie heeft al lange tijd het vermoeden wie in de auto zaten, maar krijgt het bewijs daarvoor tot nu toe niet rond. Al eerder werden vijf verdachten aangehouden, maar die werden wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. De 18-jarige man die deze week werd aangehouden was daar ook bij. Deze week werden dus opnieuw twee mannen opgepakt en voorzichtig werd aan een doorbraak gedacht. Daar heeft het nu met de vrijlating van de twee mannen niet bepaald de schijn van. Gouden tipDe politie wacht bijna een jaar na het ongeval nog altijd op de tip waarmee ze het bewijs sluitend kunnen maken. ,,Het is voor de familie schrijnend dat na bijna een jaar nog geen duidelijkheid gegeven kan worden over de toedracht van het ongeval'', aldus de politie. ,,We doen nogmaals de dringende oproep aan mensen die informatie hebben, om zich te melden. De beloning van 7500 euro die de hoofdofficier van justitie beschikbaar heeft gesteld voor de gouden tip geldt nog steeds.''Vorige week is de zaak bij Opsporing Verzocht geweest. Daarin zei de politie voor het eerst dat Hamidou mogelijk met opzet is doodgereden. Die uitzending leverde wel wat tips op, maar die bleken niet waardevol.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee