Verstappen dompelt zich onder in Dag van de Doden

© Getty Images

Zondag is de Grand Prix van Mexico, maar in aanloop naar deze race heeft Max Verstappen zich nog even ondergedompeld in een Mexicaanse feestdag: de Dia de los Muertos, de Dag van de Doden.

AD

De Dia de los Muertos wordt elk jaar gehouden op 1 en 2 november, dus op Allerheiligen en Allerzielen. In Mexico gelooft men dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november.

Gedurende het hele jaar bereiden de Mexicanen zich voor op het festival, door het verzamelen van goederen die men aan de doden zal offeren. Na een afwezigheid van 23 jaar keerde de Formule 1 vorig jaar terug op het Autodrome Hermanos Rodriquez. Vrijdag begint de Grand Prix van Mexico om 17.00 uur met de eerste vrije training. De wedstrijdrace is zondagavond vanaf 20.00 uur.

De race is te volgen via een liveblog op delimburger.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee