Papegaai verraadt affaire; baasje ontsnapt aan celstraf

© AFP

Een man uit Koeweit is ternauwernood aan een celstraf ontsnapt nadat zijn papegaai had verraden dat hij in een affaire was verwikkeld met de huishoudster. In het land is overspel strafbaar: mensen die zich daaraan schuldig maken riskeren een gevangenisstraf of een strafkamp.

AD/Metro

De vermeende affaire kwam aan het licht toen de papegaai van de familie plots allerlei flirterige en pikante zinnetjes begon uit te kramen die de vrouw des huizes nooit eerder had gehoord, zo schrijft Metro. Aangezien ze al langer het vermoeden had dat haar man vreemdging met de huishoudster, nam ze de uitspraken op en bracht ze de geluidsopname als bewijs naar de politie. VermoedenDe politie weigerde echter de zaak verder te onderzoeken, omdat de vogel theoretisch gezien de uitspraken ook op televisie of op de radio had kunnen horen. De vrouw voerde nog aan dat ze al langer een vermoeden had van de affaire, en dat haar man nerveus werd als ze eerder dan verwacht van haar werk terugkwam, maar ook dat hielp niet. Het is niet de eerste keer dat een papegaai de affaire van een van zijn baasjes verklikt. In 2006 zou een papegaai de affaire van zijn baasje Suzy hebben verraden door heel hard 'I love you George' te roepen, terwijl George een collega was en niet haar partner.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee