Haarlem boos om geweigerde homokunst

© AD

In Haarlem is beroering ontstaan door de weigering van Rusland om homo-erotische kunst door te laten die bedoeld was voor een expositie in de Noord-Hollandse stad. Het gaat om werk van de Russische kunstenaar Demir Demirov. Volgens de Russische autoriteiten zet het werk aan tot homoseksualiteit.

ANP

Wethouder Jur Botter (Cultuur) is van plan zijn ongenoegen te uiten bij minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), in de hoop dat die ,,wat kan doen richting de Russische autoriteiten", zei Botter vrijdag in het Radio 1 Journaal. Volgens hem gaat het niet bepaald om schokkende kunst: ,,Je ziet wat piemels en tekeningen van naakte mannen."

De werken zouden begin november worden tentoongesteld als onderdeel van de Roze Kunstlijn Haarlem, een artistiek initiatief om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee