Twee mannen aangehouden na fatale aanrijding Tilburg

© AD

De politie heeft twee mannen aangehouden voor het aanrijden van een 62-jarige man en 59-jarige vrouw uit Rijen. Het paar werd gisteravond in Tilburg door een auto geschept en ze overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De veroorzaker van het ongeluk reed door, maar kon na een klopjacht worden aangehouden.

AD

De politie heeft de eigenaar van die auto aangehouden, een man van twintig uit Tilburg. Hij zei dat hij de auto niet had bestuurd. Nadat de politie een oproep had gedaan dat de bestuurder zich zou melden, kwam de 23-jarige broer van de eigenaar rond 1.30 uur naar het politiebureau en zei dat hij de wagen had bestuurd. Beide mannen zijn vastgehouden op het bureau en zullen door de politie worden verhoord. De aanrijding vond plaats op de Bredaseweg, een vrij drukke weg in Tilburg. Door de harde klap kwam één van de twee slachtoffers in een geparkeerde auto terecht. Omstanders hebben het slachtoffer uit de auto gehaald. Zowel de man als de vrouw overleed ter plekke. Uren later

De auto van de veroorzaker van de aanrijding werd uren na het ongeval leeg aangetroffen op de Haverhof in Tilburg, van de bestuurder was geen spoor te bekennen. Aan de hand van het kenteken kon de eigenaar van de auto snel worden opgespoord, aldus de politie. De politie is naar het huis van de verdachte gegaan, waar zij familie van de Tilburgse broers aantroffen. ,,Om een klopjacht te voorkomen, hebben wij via sociale media de druk richting de daders opgevoerd om zich zo spoedig mogelijk te melden'', laat de politie weten. De auto van de doorrijder had een kapotte achterruit en beschadiging aan de voorruit. Het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee